Складальникам iPhone в Китаї покращать умови праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Складальникам iPhone в Китаї покращать умови праці

335
Компанія Apple і її тайванський партнер Foxconn, що займається складанням iPhone і iPad, ухвалили рішення про поліпшення умов праці своїх працівників в Китаї, повідомляє Reuters
Як відзначає "Лента.ру", відповідно до нових правил, Foxconn підвищить зарплати робітникам, перегляне стандарти безпеки, а також скоротить кількість робочих годин. Для того, щоб в результаті цих змін не допустити падіння обсягів виробництва, компанія найме кілька десятків тисяч нових співробітників.
Оголошене поліпшення умов праці стало відповіддю на велике розслідування незалежної організації Асоціація чесної праці (Fair Labor Association, FLA), проведене після того, як Apple опинилася перед обличчям жорсткої критики, викликаної повідомленнями про самогубства працівників китайських фабрик.
Результати дослідження, проведеного серед 35 тисяч робочих фабрик Foxconn, виявили численні порушення трудового законодавства. Зокрема, більшість робітників працювали більше 60 годин на тиждень і, найчастіше, без вихідних, не отримуючи при цьому додаткову оплату за понаднормові.
Як відзначає Reuters, нова угода Apple і Foxconn може значно вплинути на китайський ринок праці в цілому, викликавши підвищення зарплат і скорочення робочих годин і на інших підприємствах КНР, що займаються випуском готової продукції для транснаціональних корпорацій.
Останнім часом Foxconn не вперше покращує умови праці своїх працівників. Так, влітку 2010 року компанія піднімала робітникам зарплату більш ніж удвічі, а в лютому 2012 року - ще на 25 відсотків. Причинами таких кроків, як зазначалося, були численні випадки самогубств робітників.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас