Кабмін ініціює підвищення цін на алкоголь замість боротьби з "паленою" горілкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін ініціює підвищення цін на алкоголь замість боротьби з "паленою" горілкою

397
На думку виробників алкоголю, підвищення акцизів до різкого збільшення платежів до бюджету не призведе. "Мільярди податків можна знайти тільки в чорному бізнесі, який держава повинна забрати у бандитів", - відзначають виробники.
Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський запропонував провідним українським виробникам алкоголю підняти акцизи на свою продукцію для підвищення надходжень до бюджету. У той же час, виробники чекають від Кабміну інших заходів з наповнення скарбниці - рішучої боротьби з нелегальним алкоголем.
За даними видання, нараду з виробниками, присвячену підвищенню надходжень від акцизного збору, Хорошковський провів 26 березня.
"Ми очікували, - розповів ZN.UA один з учасників наради, - що Валерій Іванович як колишній глава СБУ розповість, що ринок виробництва спирту та горілки буде легалізований, що бандитів виженуть зі спиртзаводів, заборонять виробляти і торгувати паленою горілкою, що будуть перекриті всі дороги ухиленню від оподаткування. Тобто буде розширена база оподаткування в галузі, створений стимул для зміцнення і розвитку легальних горілчаних брендів. Що будуть вирішені корпоративні суперечки, якими криміналітет розриває деякі горілчані компанії. Що держава створить умови для стимулювання експорту алкоголю".
"Але замість цього ми почули стару заїжджену ідею, що Кабмін збирається знову підняти мінімальну роздрібну ціну на горілку. Виграють від цього кілька дорогих брендів", - додав він.
На думку виробників, збільшення податкового навантаження на легальний білий сектор до різкого збільшення платежів до бюджету не призведе. "Мільярди податків можна знайти тільки в чорному бізнесі, який держава повинна забрати у бандитів", - відзначило джерело.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас