В Аргентині ввели право власності на номери мобільних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Аргентині ввели право власності на номери мобільних

287
В Аргентині вступила в силу постанова уряду, що передбачає збереження власниками мобільних телефонів свого номера при зміні оператора зв'язку, повідомило в п'ятницю Федеральне агентство зв'язку і комунікацій.
Введення нової системи, включаючи відповідну технологічну адаптацію, зайняло півтора роки та обійшлося операторам зв'язку в 40 мільйонів доларів. Попередньо, пілотний проект був випробуваний протягом місяця в 55 невеликих містах.
З сьогоднішнього дня будь-який житель країни стає фактично довічним власником телефонного номера свого мобільника, що став звичним не тільки для нього, але і для його друзів і близьких. Тепер він може на свій розсуд змінювати компанію, яка обслуговує його, в залежності від якості та вартості наданих нею послуг без втрати всіх встановлених раніше контактів.
Як пишуть місцеві ЗМІ, це означає "революційну зміну в сфері телекомунікацій, яка призведе до демонополізації ринку і появи на ньому нових гравців".
Голова Аргентинської асоціації захисту споживачів і користувачів послуг Сандра Гонсалес (Sandra Gonzаlez) повідомила журналістам, що згідно з опитуваннями мають намір змінити обслуговуючу компанію близько третини власників мобільників (до цього моменту це робили лише 2%). Діючі на території країни оператори зв'язку (Personal, Movistar, Claro y Nextel) заявили, що не мають наміру стягувати додаткову плату за цю процедуру. Переоформлення займе близько 10 днів, причому передбачається вимкнення мобільних телефонів не більше ніж на три години. Їх власники теоретично можуть скористатися цією послугою кожні два місяці. Всього в Аргентині зареєстровано більше 50 мільйонів мобільників.
На думку експертів, нововведення змусить операторів мобільного зв'язку докладати більше зусиль в боротьбі за клієнта, пропонуючи йому найкращий сервіс з найменшими витратами. Так, компанія Movistar (21 мільйон користувачів в Аргентині) вже оголосила, що її клієнти отримують можливість безкоштовних розмов між собою в уїк-енд протягом трьох місяців.
У майбутньому влада Аргентини планує ввести право власності клієнтів і на номери стаціонарних телефонів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас