Міністр внутрішніх справ стверджує, що "Регіонали" не головні корупціонери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр внутрішніх справ стверджує, що "Регіонали" не головні корупціонери

393
Партійність депутатів різних рівнів, які притягувалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, залежить від представленості політсил у владі.
Про це йдеться у відкритому листі міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка до "Української правди".
Коментуючи новину про те, що серед депутатів різних рівнів, які притягувалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, більшість складають представники Партії регіонів, він заявив, що така статистика зумовлена кількісною представленістю партії у владі.
Міністр запевнив, що "позиція президента Віктора Януковича в питанні протидії корупції жорстка та однозначна".
"Впроваджуючи цю політику керівництва держави у службовій діяльності МВС, я як міністр заявив, що "правоохоронці не будуть брати до уваги політичну приналежність того чи іншого виявленого корупціонера, а будуть діяти відповідно до вимог чинного законодавства", - зазначив Захарченко.
Міністр зазначає, що не говорив слів, що "Партія регіонів - найбільш корумпована серед інших політичних сил".
"Таких слів я не говорив, а на питання кореспондентів блога про партійну приналежність корупціонерів лише навів відповідну статистику", - уточнив глава МВС.
"В списках будь-якої партії можуть перебувати люди, охочі збагатитися незаконним способом. Наша задача, незважаючи на політичні кольори, ефективно протидіяти їм. Що стосується їх кількості - тут арифметика дуже проста і залежить вона, перш за все, не від так званої "чистоти партійних рядів", а від відсоткового співвідношення "партійців" серед народних обранців", - уточнив Захарченко.
"Звичайно, дивно було б побачити в лідерах цього антирейтингу представників тієї політичної сили, які менше представлені в органах законодавчої влади і самоврядування", - додав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас