Промисловість вимагає зрівняти тарифи на світло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промисловість вимагає зрівняти тарифи на світло

Енергетика
516
Перехресне субсидування споживачів електроенергії, що існує в Україні, заганяє українську промисловість у збитки.
Про це заявив "Комментариям" в. о. голови правління "Дніпроспецсталі" Віталій Корнієвський.
"Ми, як вся українська промисловість, негативно ставимося до існуючого в Україні перехресного субсидування споживачів електроенергії, що призводить до зростання наших валових витрат", - зазначив він.
За його словами, ситуація ускладнилася останнім часом. "Останні півроку спостерігається стагнація в нашій металургійній ніші. Ми відчуваємо істотне зниження обсягів замовлень і зниження ціни на нашу продукцію. В результаті обсяг реалізації впав до 40%. Сукупність цих факторів призводить до того, що зараз підприємство працює в збиток", - говорить Корнієвський.
Він нагадав, що в усьому світі існує практика - чим більше електроенергії ти споживаєш, тим нижчий для тебе тариф. "У нас навпаки. Єдиний вихід зі сформованої ситуації, якщо не знизити, то хоча б зупинити зростання цін на електроенергію для промисловості, це підвищити тариф для підприємств ЖКГ і бюджетної сфери", - вважає Віталій Корнієвський.
Як відомо, за останній рік (з лютого 2011 року по березень 2012 року) вартість електроенергії для промислових споживачів I класу зросла на 17%, до 0,73 грн кВт • год, II класу - на 19%, до 0,93 грн кВт • год. У той же час вартість електроенергії для населення не змінилася і становить 0,28-0,36 грн кВт • год.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас