Азаров обіцяє впроваджувати європейські стандарти в життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров обіцяє впроваджувати європейські стандарти в життя

129
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає завданням влади забезпечити якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.
Про це йдеться в його коментарі з нагоди парафування Угоди про асоціацію з ЄС, поширеному прес-службою уряду.
"Наступне завдання - забезпечити якнайшвидшу підготовку угоди до підписання", - зазначив Азаров.
За його словами, парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС є кроком, який знаменує завершення 5-річної роботи переговорних команд і є важливим етапом на шляху встановлення нових договірних рамок у відносинах між Україною та ЄС.
Він пообіцяв, що зі свого боку Кабінет міністрів продовжить реалізацію системних перетворень, спрямованих на впровадження високих європейських стандартів у всіх сферах життя держави.
Прем'єр висловив подяку всім учасникам переговорів як з боку України, так і з боку ЄС за проявлений професіоналізм і націленість на досягнення конструктивних результатів.
Як повідомлялося, Україна і Євросоюз парафували угоду про асоціацію. Представники української сторони підписали лише ту частину угоди, де мова йде про політичну асоціацію, а також першу та останню сторінки частини про створення зони вільної торгівлі. Окремі моменти цього блоку ще будуть уточнюватися і юридично узгоджуватися протягом декількох місяців.
У грудні 2011 року Україна та ЄС завершили переговори щодо Угоди про асоціацію, які вели з вересня 2008 року.
Для вступу в силу угоди необхідно її підписання президентами та ратифікація Верховною радою, Європейським парламентом та національними парламентами всіх країн-членів ЄС.
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко прогнозує, що угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом може бути підписана не раніше жовтня 2012 року - березня 2013 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас