Азія перетворюється на центр концентрації мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азія перетворюється на центр концентрації мільйонерів

Казна та Політика
315
У Південно-Східній Азії, Китаї та Японії на кінець 2011 року капітал не менше 100 млн доларів мали 18 тисяч жителів, тоді як в Північній Америці - 17 тисяч, у Західній Європі - 14 тисяч. Така статистика міститься в доповіді "The Wealth Report 2012", опублікованій банком Citigroup спільно з компанією Knight Frank, пише BFM.ru.
Центр ваги у світовій економіці в 1980 році перемістився з середини Атлантичного океану ближче до Суецького каналу, йдеться в доповіді з посиланням на підрахунки Денні Кво з Лондонської школи економіки.
"Чисельність і концентрація мільйонерів висвічує траєкторію глобальних потоків капіталу, - коментує в звіті один з його укладачів директор Ledbury Research Джеймс Лоусон. - Тенденції, що спостерігаються в цьому прибутковому сегменті, ймовірно, в наступні роки будуть відтворені і на інших рівнях достатку".
Найбагатший житель Азії Лі Ка-Шин має чистий капітал в розмірі 24,8 млрд доларів, згідно з даними рейтингу Bloomberg Billionaires Index, що включає 20 найбільш заможних людей. Мукеш Амбані, директор індійської компанії Reliance Industries, займає друге місце в регіоні з 23,6 млрд доларів.
У січні МВФ знизив прогноз глобального зростання на 2012 рік до 3,3%, в той же час 27 економік, що розвиваються, Азії, за прогнозами, продемонструють підйом на 7,3%.
У 2020 році Китай випередить США за обсягом економіки, а в 2050 році поступиться першістю Індії, прогнозують експерти Citigroup.
У країнах з великим числом мільйонерів, таких як Китай та Індія, зберігається величезний розрив у рівні добробуту, відзначає аналітик Citigroup Дебашіш Дуттагупта. "У відсотках від чисельності населення заможний прошарок дуже невеликий. Тому протягом якогось часу Азія буде залишатися одним з регіонів активного зростання приватного капіталу", - передає Bloomberg слова аналітика.
Перетікання капіталу на схід може сприяти зростанню інвестицій у предмети мистецтва, колекційні вина і спорт, пишуть укладачі доповіді.
"Коли мова йде про так звані passion investments, тут особливої уваги заслуговує саме азіатсько-тихоокеанський регіон. У періоди коливань на ринках предмети мистецтва і колекційні вина видаються стабільною інвестицією, яка, як правило, показує кращу динаміку, ніж індекс FTSE 100", - йдеться в доповіді.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас