Банк Англії: єврозоні необхідний взаємний фінансовий контроль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії: єврозоні необхідний взаємний фінансовий контроль

Казна та Політика
163
Член комітету з монетарної політики Банку Англії Пол Такер в п'ятницю заявив, що боргова криза в єврозоні наочно продемонструвала необхідність взаємного фінансового контролю країн - учасниць союзу.
"Криза піднесла нам суворий урок, країнам єврозони необхідні нові повноваження, а державні органи повинні мати в своєму арсеналі макропруденціальні інструменти для приборкання бульбашок на ринку кредитування, так як кредитні бульбашки будуть повторюватися знову і знову. І в зв'язку з відсутністю у регуляторів інструментів подальшого пом'якшення монетарної політики країнам - учасницям союзу просто необхідні розумні та адекватні інструменти з "приборкання" боргових проблем", - зазначив він.
Вже найближчим часом Банк Англії отримає нові широкі повноваження для більш жорсткого контролю фінансового сектора з метою забезпечення стабільності в країні. В рамках перегляду в стратегії управління фінансовою системою Великобританії Банку Англії була надана можливість використовувати інструменти в рамках "макропруденційного підходу" шляхом створення перехідного Комітету з фінансової політики (FSA), в чиї повноваження буде входити підтримка стабільності фінансового сектора.
FSA повинен підготувати рекомендації для уряду щодо інструментів, після чого в законодавство країни до кінця наступного року будуть внесені зміни щодо арсеналу фінансових інструментів, які будуть використовуватися з початку 2013 року.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас