Білка влаштувала диверсію в американській лабораторії ядерних досліджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білка влаштувала диверсію в американській лабораторії ядерних досліджень

53
Білка, що перегризла дроти, на кілька годин позбавила фізиків з Національної прискорювальної лабораторії SLAC в США доступу до одного зі сховищ даних, повідомляє сайт SLAC Today, пишуть "РИА Новости".
Від зубів гризуна постраждав модульний дата-центр Blackbox 1. Його 252 сервери зберігають інформацію щодо експерименту BaBar з дослідження асиметрії матерії та антиматерії.
Фахівці з мережевого обладнання виявили, що дата-центр "впав". Електропостачання було в нормі, тому було очевидно, що проблема пов'язана з мережевим обладнанням або кабелями.
Співробітники ІТ-відділу перевірили оптичні кабелі один за іншим за допомогою імпульсів світла, які відбивалися і поверталися назад від пошкодженого місця. Зрештою, вони дісталися до комутаційної коробки за будівлею дата-центру, де виявилися сліди "диверсії" - хтось перегриз два кабелі, обдер ізоляцію з третього і залишив речовий доказ: соснову шишку.
Вчені дійшли до висновку, що в події винна сіра білка, яка жила на дереві за будівлею серверної. Білкам властиво гризти гілки і вони, як багато інших гризунів, охоче переключаються на дроти. Вчені вважають, що білка мала намір пристосувати комутаційну коробку під склад припасів.
Дроти були приведені в порядок, і через чотири години дата-центр відновив повноцінну роботу.
Американська Національна прискорювальна лабораторія SLAC має в своєму розпорядженні найдовший у світі лінійний прискорювач (більше 3,2 кілометра). Лабораторією керують спільно Міненерго США і Стенфордський університет. Крім фізики частинок, співробітники лабораторії займаються дослідженнями у сфері астрофізики і фотоніки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас