Google планує відкрити онлайн-магазин планшетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google планує відкрити онлайн-магазин планшетів

490
Інтернет-компанія Google збирається продавати планшети під власною торговою маркою безпосередньо через онлайн-магазини, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.
Даний крок є спробою простимулювати продажі планшетів на базі Android. Як уточнює BFM, новий планшет будуть виробляти Samsung або Asus.
Деталі проекту поки не розголошуються, так само неясно, коли Google планує відкрити магазин. Компанія розглядає можливість виділення субсидій на онлайн-магазин, щоб конкурувати за ціною з планшетом Amazon's Kindle Fire.
Прямі продажі повинні допомогти Google обігнати Apple, чия продукція, за оцінкою Gartner, в минулому році зайняла 73% ринку.
Перший планшет під назвою Nexus One, виготовлений HTC, корпорація випустила в 2010 році. Однак від нього довелося відмовитися через кілька місяців через те, що інші моделі на базі Android продавалися краще.
Очікується, що планшет Google Nexus з'явиться на ринку на початку травня. За даними ресурсу Android and Me, ціна складе всього $149. Для цього доведеться відмовитися від чотириядерного процесора Nvidia Tegra 3 на користь якогось двоядерного чипа.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що порівняно недорогі Android-планшети від відомих виробників вже поступово забирають частину ринку в Apple, найпопулярнішого виробника планшетних комп'ютерів, що збільшив попит випуском iPad нового покоління.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас