Іспанія вмикає режим жорсткої економії: відмова від соціальних пільг та нові податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанія вмикає режим жорсткої економії: відмова від соціальних пільг та нові податки

Казна та Політика
413
Уряд Іспанії схвалив проект бюджету на 2012 рік, що передбачає економію в розмірі 27 млрд євро, в тому числі за рахунок скорочення витрат міністерств, повідомляє агентство France Presse з посиланням на прес-секретаря уряду Сорайя Саенц де Сантамарія.
Передбачається, що витрати міністерств будуть урізані в поточному році в середньому на 16,9%. При цьому на початку березня прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой говорив, що державні витрати всіх міністерств в країні на 2012 рік будуть скорочені на 12,1%.
Раніше іспанський уряд планував жорсткий пакет заходів економії на 8,9 млрд євро переважно за рахунок скорочення витрат бюджету і підвищення податків, зокрема, для надбагатих громадян. Всього протягом 2012 року уряд Маріано Рахоя має намір заощадити 16,5 млрд євро.
Як відзначали іспанські ЗМІ, щоб покрити 25 млрд євро, уряду доведеться вишукувати додаткові заходи економії за рахунок нових скорочень соціальних програм і підвищення податків, що буде дуже негативно сприйнято населенням країни.
Навесні на зустрічі Єврогрупи міністри фінансів єврозони домовилися про те, щоб пом'якшити вимоги до іспанської влади щодо скорочення дефіциту бюджету і підвищити цільовий діапазон за показником до 5,3% з 4,4%.
У 2011 році дефіцит бюджету Іспанії склав 8,51% ВВП замість планових 6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас