Єврогрупа схвалила виділення 700 млрд євро на боротьбу з кризою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврогрупа схвалила виділення 700 млрд євро на боротьбу з кризою

Казна та Політика
229
Єврогрупа схвалила загальний обсяг коштів для боротьби з кризою на рівні 700 млрд євро, випливає з офіційної заяви за підсумками зустрічі міністрів фінансів єврозони.
При цьому з середини 2013 року максимальний обсяг запозичень Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ) буде становити 500 млрд євро. Загальна стеля запозичень для ЄСМ і Європейського фонду фінансової стабільності (ЄФФС) залишиться на рівні 700 млрд євро (1 трлн доларів).
Сплачений капітал Європейського стабілізаційного механізму буде доступний в більш короткий термін, ніж було передбачено спочатку, однак не буде порушувати особливостей національного законодавства жодної з країн єврозони. У 2012 році в нього будуть переведені два транші капіталу - перший в липні, другий в жовтні. Ще два транші надійдуть в ЄСМ в 2013 році, а останній припаде на другу половину 2014 року.
Надалі виплати будуть збільшуватися, якщо це буде потрібно для підтримки 15% співвідношення сплаченого капіталу і суми заборгованості за випусками ЄСМ.
З липня 2012 р. ЄСМ стане основним інструментом для фінансування нових програм, Європейський фонд фінансової стабільності ж буде брати участь тільки в тих програмах, які будуть запущені до цього моменту.
Перед Єврогрупою, яка засідала сьогодні в Копенгагені, стояло завдання заснувати стабфонд досить великих розмірів (ОЕСР рекомендувала зробити його обсягом не менше 1 трлн євро), який би підтримував обтяжені боргами економіки Італії та Іспанії, якщо вони будуть відрізані від ринків.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас