Газпром обіцяє і далі скорочувати транзит через Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром обіцяє і далі скорочувати транзит через Україну

Енергетика
540
Зниження обсягів транзиту газу через Україну - тільки початок перерозподілу обсягів на користь Білорусі і нових газопроводів.
Про це заявив офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов, передає РИА Новости.
"Це поки тільки перші результати, ми на початку великого шляху з перерозподілу обсягів транзиту газу з території України на користь нашої дочірньої компанії "Белтрансгаз" і нових морських газопроводів", - сказав Купріянов.
У свою чергу заступник голови "Нафтогазу" Вадим Чупрун заявив, що транзит російського газу в Європу через Україну за останню добу скоротився майже вдвічі відносно плану - приблизно до 200 млн. кубометрів з планових 400 млн. кубометрів.
"За минулу добу недопоставки зі сходу щодо планових показників склали 180 млн. кубометрів, в цю добу - 200 млн. кубометрів", - зазначив він.
За його словами, плановий обсяг транзиту складає близько 400 млн. кубометрів на добу. За словами Чупруна, скорочення обсягів, швидше за все, пов'язано зі скороченням потреб Європи в газі. "Напевно, це пов'язано з тим, що Європі не потрібні такі обсяги", - сказав він.
Україна зараз є основним транзитером російського газу в Європу, однак, як заявляв "Газпром", після запуску "Південного потоку" і розширення "Північного потоку" значення України для експорту російського газу впаде до нуля. Питання максимального комерційного завантаження газотранспортної системи є принциповим для України, тому Київ намагається переконати Москву відмовитися від проекту "Південний потік".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас