Азаров похвалив уряд і громадськість за контроль над держзакупівлями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров похвалив уряд і громадськість за контроль над держзакупівлями

Казна та Політика
228
Громадськість і уряд встановили дієву процедуру контролю над державними закупівлями, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Тема держзакупівель: якщо раніше ситуація в них була кричущою, то зараз ми фіксуємо лише поодинокі приклади завдяки тому, що ці процедури стали абсолютно прозорими... Громадськість і уряд провели дієву процедуру контролю за державними закупівлями", - сказав глава українського уряду під час "круглого столу" в Києві в п'ятницю.
Як приклад він навів закупівлю держустановами автомобілів, нагадавши, що вже два роки діє заборона уряду на придбання дорогих автомобілів і меблів державними структурами. За словами прем'єра, уряд не пропускає і жорстко реагує на публікації в ЗМІ про те, що та чи інша установа хоче закупити дорогі автомобілі.
"Жодна гривня реально не була витрачена. Повідомлення були про те, що хтось хоче щось купити, але казначейство не провело ці розрахунки. Гроші не витрачені, а чиновники зазнали покарання", - заявив Азаров.
Це, на його думку, стало можливим завдяки тому, що ЗМІ мають доступ "до абсолютно відкритих публікацій" про тендерні процедури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас