Італія готова видати Україні Авакова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія готова видати Україні Авакова

Кримінал
691
Бюро Інтерполу в Римі підтверджує екстрадиційний арешт екс-глави Харківської облдержадміністрації, лідера Харківської облорганізації ВО Батьківщина Арсена Авакова.
Про це йдеться в офіційній відповіді Бюро Інтерполу в Римі на адресу українського Бюро в Києві.
"Наш судовий орган в Римі підтвердив тимчасовий арешт зазначеної особи (Авакова - ред.) з метою видачі в вашу країну на підставі ордера про арешт, виданого 31.01.2012 р. судовим органом в Харкові", - сказано в документі.
У ньому також вказується, що відповідно до норм Європейської конвенції про видачу правопорушників екстрадиційні документи повинні надійти безпосередньо до Міністерства юстиції Італії або дипломатичними каналами протягом 40 днів з 27 березня.
Як повідомлялося, 27 березня була підтверджена інформація про затримання Арсена Авакова в Італії. Генеральна прокуратура заявила, що готує пакет документів для його екстрадиції в Україну. У зв'язку з цим керівництво партії Батьківщина направило лист генеральному секретарю Інтерполу і уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.
Генпрокуратура 29 березня повідомила, що судові органи Італії прийняли рішення про арешт Авакова на 40 діб. "29 березня судові органи Італії прийняли рішення про застосування тимчасового арешту терміном на 40 діб до Арсена Авакова, який був затриманий 26 березня в місті Фрозіноне (Італія)", - йдеться в повідомленні відомства.
Між тим, народний депутат Сергій Пашинський (фракція БЮТ-Батьківщина) стверджує, що італійський суд не заарештовував Авакова, рішення про обрання запобіжного заходу буде прийнято 10 квітня.
Аваков 31 січня був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі (ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу), а також був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.
1 лютого він заявив, що не має наміру просити політичного притулку і планує повернутися в Україну з-за кордону, де працював над гуманітарним проектом.
Арсен Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004 по лютий 2010 р. Аваков очолює Харківську обласну організацію ВО Батьківщина.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас