Працівники російського виробника комплектуючих для Volkswagen оголосили страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники російського виробника комплектуючих для Volkswagen оголосили страйк

559
Працівники виробника автокомпонентів Benteler Automotive в Калузі, який поставляє підвіску на місцевий завод Volkswagen, в четвер почали безстроковий страйк, повідомив Reuters голова осередку Міжрегіональної профспілки працівників автопрому Олексій Настін.
Російський офіс VW повідомив, що акція не вплинула на випуск автомобілів у Калузі.
Страйк із вимогою переговорів адміністрації з профспілковим осередком МПРА з приводу підписання колективного договору почався о 20.00 за московським часом у четвер, повідомив Настін. Варіанти колективного договору, розроблені МПРА та адміністрацією, сильно відрізняються, сказав він, в тому числі за рівнем оплати праці.
Завод Benteler Automotive працює в РФ з червня 2010 року. За словами Настіна, на підприємстві працюють 370 співробітників.
"Зараз сидимо в їдальні, страйкуємо, нас 80 осіб", - сказав він.
Конвеєр не зупинено, але на ньому працює неповна зміна, повідомив Настін. "Це може призвести до зупинки конвеєра Volkswagen", - додав він.
Зараз компанія випускає в Калузі шість моделей під брендами Volkswagen і Skoda, в тому числі бюджетний седан Volkswagen Polo, який користується популярністю в РФ. Торік компанія випустила майже 135 тис. машин, у тому числі майже 10 тис. методом великовузлового складання.
Як повідомлялося в минулому році, протягом 2012 року німецький концерн Volkswagen, який в даний час виробляє в Росії автомобілі під марками Volkswagen і Skoda, може прийняти рішення про відновлення випуску в РФ машин Audi.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас