Німеччина не ратифікує асоціацію з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина не ратифікує асоціацію з Україною

1397
Ратифікація угоди про асоціацію між Україною та ЄС у німецькому Бундестазі на даному етапі неможлива. Про це в інтерв'ю Deutsche Welle заявив голова німецького парламентського комітету у справах ЄС Гунтер Кріхбаум, який є депутатом від правлячого в Німеччині Християнсько-демократичного союзу. Коли постане питання про ратифікацію угоди парламентами країн ЄС, німецький Бундестаг голосуватиме після відповідної рекомендації парламентського комітету у справах Європейського Союзу, зазначає Deutsche Welle.
Кріхбаум наголосив, що завдяки парафуванню Угоди про асоціацію відносини України та Європейського Союзу стануть більш інтенсивними. "Але якщо говорити про парафування Угоди.., то мова йде про технічне завершення роботи над документом. Однак справу ще далеко не зроблено. Адже перш ніж угода набере чинності, її повинні схвалити всі країни-члени ЄС. Втім, такої готовності поки немає" , - заявив він.
Кріхбаум, як голова комітету, не буде рекомендувати Бундестагу ратифікувати договір про асоціацію. "На даний момент, звісно, ні (не буду рекомендувати - Ред.). У Європейського Союзу є певні стандарти і цінності. Україна заявляє про своє прагнення дотримуватися цих цінностей. Йдеться про принципи правової держави, демократії, свободи слова та багато іншого. Ми хочемо бачити відповідні зусилля і серйозний прогрес, підтримку громадянського суспільства. Всього цього ми зараз не бачимо. На жаль", - заявив він.
Процеси над колишнім прем'єром Юлією Тимошенко і колишнім главою МВС Юрієм Луценком голова парламентського комітету називає лише верхівкою айсберга проблем з демократією в Україні. "Йдеться, перш за все, про розвиток незалежного правосуддя, структур правової держави, про свободу ЗМІ. Спроби залякування - неприпустимі. Повинна бути можливість вільного розвитку неурядових організацій та фондів. Я дозволю собі нагадати про інцидент, який стався з керівником представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні паном Ланге. Його без всяких підстав не пускали в Україну за вказівкою СБУ. Безумовно, це було сигналом українським неурядовим організаціям - "ми не хочемо робити таке навіть з іноземними організаціями. Майте на увазі. Так може статися і з вами". Це неприйнятно", - сказав Кріхбаум.
Голова комітету зазначив, що Україна повинна здійснювати реформи не на догоду Німеччині та Європейському Союзу, а на благо власних громадян.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас