В Москві знову затримали Мавроді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Москві знову затримали Мавроді

1071
Правоохоронні органи Москви затримали скандально відомого засновсника фінансової піраміди МММ Сергія Мавроді. "За наявною у мене інформацією, він дійсно затриманий, сталося це сьогодні", - повідомив один з адвокатів Мавроді.
За його даними, Мавроді буде сьогодні доставлений у мировий суд номер 363 Хамовницького району Москви. "Це буде в рамках того приводу, який оформлений на сьогоднішнє число по одній з адміністративних справ стосовно Сергія Пантелійовича", - сказав захисник.
Мавроді звинувачується в ухиленні від виконання адміністративного покарання - несплаті штрафу. Це порушення може каратися адміністративним арештом.
Напередодні Мавроді заявив, що він переховується від приставів, і вони не зможуть знайти його до 9 квітня, коли, за даними адвоката, закінчується термін давності в адміністративних справах проти нього.
Раніше суд вже заарештовував Мавроді на п'ять діб за аналогічне правопорушення. За відомостями захисту, подібних адміністративних справ стосовно творця МММ очікується близько трьохсот.
Жертвами проекту Мавроді під назвою МММ на початку 1990-х стали мільйони вкладників (за різними оцінками - від 10 до 15 мільйонів осіб). Мавроді був засуджений до 4,5 років позбавлення волі за розкрадання грошей вкладників за статтею про шахрайство. У травні 2007 року він вийшов на свободу.
За даними приставів, загальна сума заборгованості засновника МММ перед громадянами становить майже п'ять мільярдів рублів. У 2011 році Мавроді оголосив про запуск нового проекту під назвою МММ-2011 (Мы можем многое). Деякі російські чиновники і громадські діячі назвали це підприємство черговою аферою.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас