Хорошковський: Українці нагодують хлібом весь світ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Українці нагодують хлібом весь світ

Аграрний ринок
2456
Створення під егідою ООН на території України світового продовольчого резерву зерна є цілком реальним, заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, пише Сегодня.
"Ідея абсолютно реальна. Вона насамперед виходить із зовнішніх процесів, що відбуваються в світі. На жаль, ви знаєте, що більша частина населення (у світі) недоотримує продукти харчування, і безумовно, це одна зі сфер, де Організація Об'єднаних Націй проявляє підвищений інтерес", - прокоментував він відповідну ініціативу аграріїв.
При цьому перший віце-прем'єр підкреслив, що підтримує таку ідею і пообіцяв передати її на розгляд президента Віктора Януковича.
"Я думаю, що з урахуванням того графіка нарощення товарного виробництва зерна, яке нам сьогодні пропонують (аграрії), це може бути протягом 2-5 років", - додав Хорошковський.
Нагадаємо, ще 4 серпня минулого року міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк запропонував створити в Україні світовий резерв зерна, яким керувала б ООН з правом втручатися в діяльність зернових ринків держав.
Пізніше економіст Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН Консепсьйон Кальпе сказав, що ідея збереження запасів у вигляді великого світового резерву не отримала значної підтримки у представників Великої двадцятки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас