Азаров пропонує розширити повноваження Хорошковського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пропонує розширити повноваження Хорошковського

449
Кабінет міністрів України просить дозволити першому віце-прем'єру і віце-прем'єрам вносити на розгляд уряду проекти актів уряду.
Відповідний законопроект про внесення змін до закону "Про Кабінет міністрів України" (щодо визначення розподілу повноважень) зареєстрований у Верховній Раді 27 березня. Ініціатори - прем'єр-міністр Микола Азаров і Кабінет міністрів, передає Інтерфакс-Україна.
"Проекти актів Кабінету міністрів України можуть також вноситися в установленому порядку на розгляд Кабінету міністрів України прем'єр-міністром України та першим віце-прем'єр-міністром України, віце-прем'єр-міністрами України у разі, коли вони не очолюють міністерство", - йдеться в порівняльній таблиці.
Крім того, аналогічну функцію пропонується покласти і на державні колегіальні органи. В даний час в українському уряді є лише один перший віце-прем'єр, який не очолює жодного міністерства, - Валерій Хорошковський. Віце-прем'єри Борис Колесников, Сергій Тігіпко та Раїса Богатирьова очолюють, відповідно, Міністерства інфраструктури, соціальної політики та охорони здоров'я.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас