ПАРЄ: Угода України про асоціацію з ЄС не запрацює після парафування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПАРЄ: Угода України про асоціацію з ЄС не запрацює після парафування

448
Україна і Євросоюз офіційно підтвердили, що парафують Угоду про Зону вільної торгівлі та політичної асоціації 30 березня. Проте в ПАРЄ впевнені, що процес ратифікації угоди з ЄС буде залежати від того, чи виконує Україна вимоги ЄС.
Про це заявив співдоповідач з питань України ПАРЄ Майліс Репс за підсумками візиту Моніторингового комітету ПАРЄ в Україну, передає Росбалт.
"Після парафування угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі піде процес ратифікації. І це значить, що угоду мають ратифікувати всі 27 парламентів ЄС. При найбільш позитивних прогнозах це б зайняло мінімум два роки", - сказала вона.
"Сьогодні Європа дуже уважно прислухається до того, як виконуються демократичні принципи... І європейські країни уважно стежать за тим, як відбувається реформа судової системи України, що буде з опозиціонерами, а також, як саме пройдуть парламентські вибори", - додала Репс.
Нагадаємо, що Парламентська асамблея Ради Європи в прийнятій 26 січня резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні" не виключила введення санкцій проти чинної української влади за недотримання основних демократичних принципів і верховенства права.
Верховна Рада напередодні ухвалила в першому читанні постанову, якою затвердить план заходів з виконання рекомендацій ПАРЄ, однак без виконання вимог щодо звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко та інших ув'язнених екс-чиновників, як того вимагає Асамблея.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас