Уго Чавес знову погрожує націоналізацією приватним банкам і підприємствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уго Чавес знову погрожує націоналізацією приватним банкам і підприємствам

Казна та Політика
255
Президент Венесуели Уго Чавес заявив про можливість націоналізації приватних банків і підприємств, якщо підтвердиться інформація про підтримку з їхнього боку дій опозиції з дестабілізації ситуації в країні, повідомляє в четвер телеканал Globovision.
"Тут питання конституції, і нічого більше: було б непогано передати приватні банки батьківщині і народу. Або великі національні і деякі міжнародні підприємства. Був би незайвим указ про націоналізацію таких підприємств за їх підривну роботу проти держави", - заявив Чавес.
За словами президента, у нього є інформація про те, що опозиція готується здійснити низку проектів із дестабілізації ситуації в Венесуелі і що ці дії нібито підтримуються декількома банками. Однак деталей він не навів.
Це вже не перша подібна загроза на адресу приватного банківського капіталу з боку Чавеса. Нещодавно він також пригрозив націоналізацією тим банкам, які не будуть фінансувати дрібних сільськогосподарських виробників. Тоді мова йшла про три великі венесуельські банки - Banesco, Mercantil і Provincial. Відповідно до закону банки зобов'язані брати участь у частковому фінансуванні урядових програм і проектів.
Венесуела після приходу до влади в 1999 році Чавеса проводить націоналізацію в різних галузях промисловості, у тому числі в нафтовій і золотодобувній. Найчастіше це призводить до звернень колишніх власників підприємств в міжнародний арбітраж.
Всього Венесуела бере участь приблизно в 20 розглядах, пов'язаних з націоналізацією. Наймасштабніші суперечки виникли в уряду країни з компаніями Exxon і ConocoPhillips щодо проектів розробки родовищ важкої нафти в басейні річки Оріноко.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас