Тимошенко закликає ЄС парафувати асоціацію з Україною авансом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко закликає ЄС парафувати асоціацію з Україною авансом

765
Екс-прем'єр України Юлія Тимошенко звертається до Європейського Союзу з проханням парафувати Угоду про асоціацію Україна - ЄС.
"Сьогодні, перебуваючи за ґратами та усвідомлюючи, що влада Януковича не має ніякого відношення ні до Європи, ні до демократії, я все ж прошу Європейський Союз парафувати Угоду. Такий крок з вашого боку стане серйозним і дієвим бар'єром на шляху сповзання сьогоднішньої країни в безодню пострадянського тоталітаризму", - йдеться в заяві Тимошенко, поширеній прес-службою партії "Батьківщина" в четвер.
За її словами, підписання цієї Угоди стане для України "історичним проривом до європейської мрії" і дасть надію, свободу і гідне життя 47 мільйонам українців. "Зрив підписання Угоди означатиме провал європейських прагнень України. Це може стати трагедією, яка затьмарить майбутнє України на довгі роки. Українська влада, прикриваючись європейською риторикою, якраз і сподівається на те, що Угода не буде підписана, щоб потім сказати: Європа нас не хоче, тому і ми не хочемо її. Але це позиція влади, це позиція декількох людей, які тимчасово представляють нашу державу в світі", - підкреслює екс-прем'єр.
Вона нагадала, що минулого року ЄС не підписав Угоду з Україною і навіть не парафував її, публічно заявивши, що переговори про асоціацію завершені. "Чинний глава держави не скористався навіть цим шансом. Починаючи з грудня 2011 р. вище політичне керівництво України фактично знаходиться в ізоляції, і відомі європейські політики уникають зустрічей з президентом України", - зазначила Тимошенко.
Екс-прем'єр вважає, що парафування Угоди стане "вагомим політичним досягненням об'єднаної демократичної опозиції напередодні виборів, згуртує навколо неї всі проєвропейськи налаштовані верстви суспільства (більше 50%); створить сприятливі умови для розвитку українського бізнесу (торгівля з ЄС) і громадян (безвізові поїздки), що об'єктивно посилить проєвропейську спрямованість українського суспільства".
Тимошенко вважає, що парафування угоди стане кроком назустріч "завтрашній Україні, Україні демократичній". "Я не прошу поступок, я прошу партнерства. Я б навіть сказала, що ми будемо разом йти до спільної мети", - підкреслила лідер партії "Батьківщина".
"З вашого боку - це крок доброї волі, підтримка кращих сподівань українського народу на європейське майбутнє, а з нашого - це крок дій, тих дій, які неодмінно призведуть до усунення законним шляхом діючої неєвропейської, нецивілізованої влади, яка не має жодного відношення не тільки до загальних принципів демократії та свобод, а й до... розвитку України", - зазначено в заяві.
"Можливо, ви, парафувавши угоду, трохи випередите історію і плин часу, але ми, очистивши нашу країну, неодмінно наздоженемо вас і виконаємо свої зобов'язання", - запевнила Тимошенко.
Екс-прем'єр подякувала всім європейським політикам за підтримку, зазначивши, що вона допомагає їй "жити і боротися за краще європейське майбутнє для України".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас