Україна може ліквідувати 180 держпідприємств з 347 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може ліквідувати 180 держпідприємств з 347

485
В Україні за результатами проведеного комплексного аналізу стану підприємств, що перебувають у державній власності, може бути ліквідовано 180 підприємств, повідомила прес-служба Агентства держмайна України з посиланням на його голову Дмитра Колесникова.
"На першому етапі ми плануємо залишити в державній власності 104 підприємства - це третина від усіх. Ще 63 підприємства будуть приватизовані і решта 180 підлягають ліквідації", - наводить прес-служба слова Д.Колесникова на засіданні колегії, що відбулося в четвер, в якому брали участь керівники підприємств сфери управління Агентства, представники наукових установ, галузевих асоціацій та профспілок.
Згідно з повідомленням, на сьогодні в сфері управління Агентства держмайна перебуває 347 суб'єктів господарювання.
Колесников пояснив, що перегляд критеріїв віднесення об'єктів державної власності до таких, що не підлягають приватизації, проводився з метою суттєвого зменшення їх кількості на виконання Програми економічних реформ президента України Віктора Януковича на 2010-2014 рр.
Колесников підкреслив, що галузеві наукові установи не увійдуть до списків підприємств, що підлягають приватизації. "Приватизація науково-дослідних інститутів може призвести до зниження конкурентоспроможності в промисловому секторі, а ми цього не можемо допустити", - зазначив глава відомства.
Він також окреслив порядок взаємодії Агентства з підпорядкованими підприємствами. "Кожне підприємство повинне мати короткострокову та довгострокову стратегію розвитку власного виробництва. Ми готові разом вирішувати насущні питання і підвищувати ефективність управління", - наводить в повідомленні прес-служба слова Д.Колесникова.
Під час засідання учасники, зокрема, обговорили підсумки роботи підприємств в 2011 році, основні завдання на поточний рік, питання погашення заборгованості із заробітної плати.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас