Мінфін скасував низку наказів податкового відомства, що регулювали нарахування податку на доходи фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін скасував низку наказів податкового відомства, що регулювали нарахування податку на доходи фізосіб

972
Міністерство фінансів скасувало низку наказів колишньої Державної податкової адміністрації України (ДПАУ), що стосуються нарахування податку на доходи фізичних осіб.
Відповідний наказ Мінфіну № 321 від 5 березня 2012 р. оприлюднено в четвер.
Згідно з документом, зокрема, скасовано наказ ДПАУ № 442 від 22 вересня 2003 року "Про затвердження інструкції про податковий кредит". Інструкція встановлювала порядок нарахування платником податкового кредиту для повернення надміру сплаченого податку.
Крім того, скасовано наказ ДПАУ № 494 від 20 жовтня 2003 року "Про затвердження порядку обліку доходів фізичних осіб у гральних закладах та персоніфікації таких осіб". Згідно з документом, суб'єкти підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність з організації та проведення азартних ігор в казино, інших гральних місцях чи домах, зобов'язані були забезпечити облік доходів фізичних осіб у гральних закладах та персоніфікацію таких осіб.
Втратив також силу наказ ДПАУ № 518 від 29 жовтня 2003 року "Про затвердження порядку застосування підпункту 9.6.9 пункту 9.6 статті 9 закону України "Про податок на доходи фізичних осіб". Дія документа поширювалася на фізичних осіб, які здійснюють операції з інвестиційними активами з використанням послуг професійного торговця цінними паперами.
Крім цього, Мінфін скасував наказ ДПАУ № 586 від 4 грудня 2003 року "Про затвердження форми податкового розрахунку резидента, що виплачує дивіденди платникам податку на доходи фізичних осіб" та наказ № 560 від 3 жовтня 2007 року "Про внесення змін до форми податкового розрахунку резидента, що виплачує дивіденди платникам податку на доходи фізичних осіб".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас