КНДР запустить супутник на 100 км вище від орбіти МКС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР запустить супутник на 100 км вище від орбіти МКС

57
Висота орбіти північнокорейського супутника, який КНДР має намір запустити в космос в середині квітня, становитиме 500 км, що на 100 км вище від поточної орбіти Міжнародної космічної станції (МКС).
Супутник буде важити 100 кілограмів, термін обертання по сонячній синхронній орбіті складе близько двох років, передає Росбалт.
За даними агентства ЦТАК, "Кванменсон-3" обладнаний відеокамерою, отримані дані будуть відправлятися в Центральний командний пункт управління супутником в Пхеньяні.
Нагадаємо, що запуск супутника, який КНДР планує провести в проміжку між 12 і 14 квітня, Японія вважає завуальованим випробуванням балістичної ракети. Як очікується, перший ступінь ракети, яка повинна вивести супутник на орбіту, впаде на південь від Корейського півострова в Жовтому морі, а другий ступінь – на відстані 3 тисяч кілометрів на схід від Філіппін.
Японська влада побоюється, що ракета може відхилитися від курсу або її уламки можуть впасти на територію країни. У зв'язку з цим сили самооборони Японії отримали наказ готовності у зв'язку з запуском супутника Північною Кореєю.
Для перехоплення ракети або її уламків в Східно-Китайське і Японське море влада країни направить три кораблі, які оснащені системою стеження "Іджіс" і зенітними ракетами морського базування "Стандарт-3".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас