Шведський волоцюга, який все життя збирав бляшанки, залишив спадкоємцям мільйонні статки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шведський волоцюга, який все життя збирав бляшанки, залишив спадкоємцям мільйонні статки

2802
Мешканець шведського міста Шеллефтео Курт Дегерман, відомий в окрузі під прізвиськом Тін-Кан-Курт ("Курт-Бляшанка"), 40 років свого життя присвятив збиранню недоїдків і порожніх бляшанок з-під пива. Коли ж він помер, то на його рахунку в банку виявили цілий статок - близько півтора мільйона доларів. Частина цих коштів була вкладена в золоті злитки, повідомляє NEWSru Israel.
Курт Дегерман помер від серцевого нападу восени 2008 року у віці 60 років. Перед цим він склав заповіт, у якому заповів все своє майно двоюрідному братові, який іноді відвідував його.
Ні родичі, ні сусіди не здогадувалися про те, що волоцюга грає на біржі і вкладає гроші, отримані за здачу склотари, в акції та цінні папери.
Коли заповіт вступив в силу, на подив усіх знайомих Дегермана з'ясувалося: після себе він залишив 8 млн крон (1,1 млн доларів) у вигляді акцій та інших цінних паперів на рахунку у швейцарському банку. Крім того, в банківському осередку Дегерман зберігав 124 золоті злитки на суму 2,6 млн крон (300 тисяч доларів). Крім цього, на рахунку бомжа в одному з банків Скеллефтеа знаходилося 6500 доларів, а в своєму будинку Дегерман тримав близько 450 доларів готівкою.
Як повідомляє видання, ні родичі, ні сусіди не здогадувалися про те, що волоцюга грає на біржі і вкладає гроші, отримані за здачу склотари, в акції та цінні папери. Як з'ясувалося після смерті Дегермана, він вважав за краще вкладати кошти в акції найкращих компаній Швеції.
Родичі покійного розповідають, що Дегерман прекрасно розбирався у фінансах і знав про біржу все, що тільки можна знати, і створив собі статки завдяки далекоглядним рішенням. Вони також стверджують, що в дитинстві Курт був дуже здібним хлопчиком. Курт був першим учнем у класі, і йому пророкували чудове майбутнє, але він кинув школу в період підліткової кризи - через емоційні проблеми.
Всі свої статки він заповідав одному з кузенів, який відвідував його в лікарні, де він перебував в останні місяці життя. Однак у справу втрутився дядько померлого, який проявив інтерес до родича тільки після того, як дізнався про його статки.
Чоловік подав до суду, оскаржуючи заповіт. На думку дядька Дегермана, він також володіє правом на багатства жебрака. Слухання тривали близько 4 місяців, і в результаті в березні сторони прийшли до мирової угоди. Як поділили гроші Дегермана, не повідомляється, проте, за словами родичів, обидві сторони залишилися задоволені.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас