Недбалий малюнок Херста продали за 4,5 тис. фунтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недбалий малюнок Херста продали за 4,5 тис. фунтів

176
Малюнок акули, недбало виконаний відомим британським художником Деміеном Херстом, продали на аукціоні за 4,5 тис. фунтів стерлінгів.
Рисунок виставив на аукціон водій таксі, якому Херст подарував його кілька років тому на знак вдячності за поїздку, пише Lenta.ru.
Херст виконав малюнок кульковою ручкою за півхвилини прямо на задньому сидінні машини, підписав його і написав "прекрасна поїздка". Початкова ціна малюнка становила 300 фунтів, проте під час торгів зросла в 15 разів. Чому водій вирішив його продати, не уточнюється.
"Багато хто вважає, що такий малюнок могла б зробити і дитина, але те ж саме говорили і про перші роботи Пікассо", - сказав представник аукціонного дому, що влаштовував торги, Річард Дейві. За його словами, ціна, за яку був проданий малюнок, свідчить про те, що Херст дуже популярний. Роботу придбав якийсь колекціонер з Великобританії.
Це не перший малюнок, подарований Херстом таксисту. У квітні 2010 року британські ЗМІ писали про інший подібний начерк, який отримав в подарунок лондонський таксист Джон Хорслі. Той малюнок, на якому також була зображена акула, оцінювали в п'ять тисяч фунтів.
Деміен Херст вважається одним з найдорожчих художників сучасності. Однією з його найбільш знакових робіт є скульптура під назвою "Фізична неможливість смерті в свідомості того, хто живе", що представляє собою акулу в акваріумі з формальдегідом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас