Глобальне потепління збільшує кількість повеней та ураганів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальне потепління збільшує кількість повеней та ураганів

55
У найближчі роки глобальне потепління клімату на Землі призведе до збільшення числа руйнівних ураганів, сильних повеней і засух.
Про це йдеться у присвяченій кліматичним аномаліям, що викликають природні катаклізми та стихійні лиха, доповіді Міжурядової групи експертів з питань зміни клімату, передає РИА Новости.
Як зазначається в документі, в будь-якому куточку планети люди можуть постраждати в результаті екстремальних погодних явищ, частота яких збільшується з кожним роком.
"Ризик стихійного лиха існує майже скрізь", - вважає вчений зі Стенфордського університету Кріс Філд.
Однак найбільшу загрозу природні катастрофи становлять для районів з високою щільністю населення, розташованих, зокрема, на океанському узбережжі або берегах великих річок. В Мумбаї, наприклад, в схильній до повеней зоні підвищеного ризику проживають більше 2,5 млн. людей. Аналогічна небезпека, хоча і в меншій мірі, існує для прибережних районів Маямі, а також великих міст в Південно-Східній Азії - Бангкока, Шанхая, Гуанчжоу, Хошіміна, Янгона.
Щорічний збиток від стихійних лих в усьому світі експерти оцінюють в $80 млрд. У той же час вони відзначають, що єдиний вихід - це завчасна підготовка до запобігання природним катастрофам і ліквідації їх наслідків.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас