Чи потрібно платити за скайп? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи потрібно платити за скайп?

2682
Ідея обкласти податком безкоштовні сервіси обміну інформацією через Інтернет з'явилася на початку місяця. Ії ініціювали у Нацкомісії регулювання зв`язку. Сьогодні у відомстві від цієї думки відхрещуються. Проте не виключають, що з часом за безкоштовні сьогодні способи спілкування доведеться платити.
Українські оператори мають право заробляти на інтернет-сервісах на кшталт месенджерів, - вважають у Нацкомісії із регулювання зв’язку. А залучені кошти можна витратити на модернізацію. Невдовзі у відомстві розроблять документи про регулювання доступу до мережі. Та розпочнуть переговори із мобільними операторами.
Ігор Сиротенко, член НКРЗ:
"Учасникам телекомунікаційного ринку давно пора задуматися над тим, щоб ми були не тільки транспортною складовою, щоб ми змогли виробляти послуги, значно ширші за своїм змістом, ніж просто передавання інформації з однієї точки до іншої. За цим напрямом практично пішов увесь світ. З цього всього витягли слово скайп, написали, що Яцук вважає, що треба монетизувати скайп - він так не вважає. А взагалі, виробляли послуги з доданою вартістю, які потрібні нашим споживачам безпосередньо на наших ресурсах і на нашій території".
Олександр Ольшанський, голова Інтернет асоціації України:
"Это нереализуемо технически и мне кажется, всерьез обсуждать не стоит. Ведь не регулируется мейл - ну на самом деле это то же самое. То есть эта инициатива из серии там регулировать мейл. Давайте отнесемся к этому с некой долей скептицизма".
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас