Банк "Хрещатик" вийшов із АУБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Хрещатик" вийшов із АУБ

1025
Банк "Хрещатик", що входить до групи великих, вийшов зі складу членів Асоціації українських банків.
Про це йдеться в повідомленні банку.
"Банк "Хрещатик" офіційно повідомляє про вихід зі складу членів Асоціації українських банків. Таке рішення було прийнято внаслідок постійного нехтування статутними положеннями та нормами керівництвом асоціації, яка, незважаючи на всі складнощі кризового періоду, так і не зуміла консолідувати професіоналів банківського ринку для вироблення ефективних та оперативних заходів для виходу з кризи", - йдеться в повідомленні.
Банк також підкреслює, що мета створення міцної асоціації, яка б допомогла банкам вирішувати спільно з Національним банком проблеми галузі, так і залишилася нереалізованою через амбітні дії керівництва асоціації, яке навіть не прагнуло спілкуватися з членами ради АУБ, керівництвом комерційних банків.
Як повідомляло агентство, чисті активи банку "Хрещатик" на 1 січня склали 7,392 млрд гривень, кредитно-інвестиційний портфель - 5,135 млрд гривень, кошти юридичних та фізичних осіб - відповідно 1,776 млрд гривень і 3,06 млрд. гривень.
2011 рік банк закінчив зі збитком 35,95 млн гривень.
Головне фінансове управління Київської міської державної адміністрації (разом з комунальними підприємствами) володіє 25% +1 акцією банку.
Товариство з обмеженою відповідальністю "Укрфінком" (Київ) володіє часткою 37,35% в статутному фонді "Хрещатика", а товариство з обмеженою відповідальністю "Маркет Інвест Груп" - 24,98%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас