В Іспанії почався загальнонаціональний страйк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії почався загальнонаціональний страйк

611
Профспілки Іспанії в четвер почали загальнонаціональний страйк, щоб вплинути на прийняття подальших заходів бюджетної економії і реформування трудового законодавства, яке, на думку профспілкових керівників, обмежить права працівників, передає агентство Efe.
Акція протесту триватиме добу.
У перші години страйку заарештовано вже 58 людей, троє страйкуючих і шестеро поліцейських отримали легкі травми.
У Мадриді, як очікується, буде працювати приблизно 30% громадського транспорту, число приміських поїздів на час страйку скоротиться втричі, міжміських - в п'ять разів.
Школи продовжать роботу практично в звичайному режимі, тоді як заклади охорони здоров'я будуть працювати за недільним графіком.
Авіакомпанії, включаючи Airlines Iberia, Air Nostrum і Vueling, скасували близько 60% рейсів.
У п'ятницю новий уряд Іспанії, що працює менше 100 днів, представить парламенту новий проект бюджету, в який, як очікується, буде передбачати скорочення держвидатків на десятки мільярдів євро з метою зниження бюджетного дефіциту і держборгу країни відповідно до критеріїв Євросоюзу.
В Іспанії найвище безробіття в ЄС - майже 23%, при цьому без роботи залишається майже половина іспанської молоді. Уряд за недовгі місяці своєї роботи вже встиг прийняти постанову про права працівників, яка полегшила роботодавцям процес звільнення співробітників, зниження зарплати і зміни умов роботи.
Мадрид має намір скоротити бюджетний дефіцит цього року до 5,3% ВВП з 8,51%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас