Глава МВС: Найбільше корупціонерів у Партії регіонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВС: Найбільше корупціонерів у Партії регіонів

1195
Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що серед депутатів різних рівнів, які притягувалися до відповідальності за корупцію в 2010-2012 роках, більшу частину становлять представники Партії регіонів.
За даними міністра, в 2010 році до кримінальної відповідальності притягувалися понад 160 депутатів різних рівнів і різної партійної приналежності. "Найбільше серед них було членів Партії регіонів і БЮТ - по 51. Членів НУ-НС - 37, 16 представників Блоку Литвина і вісім членів Комуністичної партії України", - підкреслив він. У числі зазначених депутатів чотири - від обласних рад, семеро мери і їхні заступники, 14 депутатів міських рад, 33 депутати райрад і 105 голів сільрад.
Захарченко заявив, що в 2011 році до кримінальної відповідальності, за даними міністра, було притягнуто 179 депутатів. "У скоєнні злочинів викрито 85 депутатів від Партії регіонів, 40 - від БЮТ, 33 - від НУ-НС, десять - від Комуністичної партії, семеро - від Блоку Литвина, троє - від "Сильної України" і один - від ВО "Свобода" , - додав він. Серед затриманих - три депутати облрад, дев'ять мерів та їхніх заступників, 15 депутатів міськрад, 28 депутатів райрад і 124 голови сільрад.
Крім того, в 2012 році до кримінальної відповідальності притягуються 49 депутатів усіх рівнів і різної партійної приналежності. "30 депутатів від Партії регіонів, 11 - від БЮТ, 5 - від НУ-НС, 1 - від Комуністичної партії і 2 - від ВО "Свобода", - зазначив голова МВС. Серед них, зокрема, п'ять депутатів міськрад, десять депутатів райрад, один мер і 33 голови сільрад.
У зв'язку з цим Захарченко відкинув звинувачення на адресу МВС з приводу його заангажованості і заявив, що "співробітники правоохоронних органів не беруть до уваги політичну приналежність того чи іншого виявленого корупціонера, а діють відповідно до вимог законодавства".
Нагадаємо, на початку 2012 року в Головному управлінні Служби безпеки України по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю відзначали, що корупція в Україні набуває масового характеру.
Як раніше повідомлялося, згідно зі списками "прогульників", наданими Миколою Томенком, на жодному з 28 пленарних засідань у Верховній раді в I кварталі 2012 року не з'явилися 11 депутатів фракції Партії регіонів, 3 - з "БЮТ-Батьківщини", один "нунсівець" і два позафракційні.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас