В Італії конфісковано активи Муаммара Каддафі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Італії конфісковано активи Муаммара Каддафі

525
Фінансова гвардія Італії конфіскувала активи в італійських компаніях, що належали колишньому лівійському лідерові Муаммару Каддафі.
Йдеться про частку в 1,256% в найбільшому італійському банку "Унікредит", що відповідає 611 млн. євро, 2% в "Фінмекканіка" і 1,5% капіталу футбольного клубу "Ювентус", передає ИТАР-ТАСС.
Крім того, Каддафі належали 0,58% в енергетичному концерні ЕНІ, що відповідає 410 млн. євро, а також 0,33% в компаніях концерну ФІАТ.
Власниками акціонерних пакетів були дві суверенні лівійські фонди - Управління з інвестицій Лівії та Лівійська арабська компанія зарубіжних інвестицій, які повністю контролювалися Каддафі.
На території Італії конфісковано нерухоме майно, що належало екс-лідеру Джамахірії, його сину Сейф аль-Ісламу і екс-главі спецслужб Лівії Абдуллі ас-Сенуссі, на загальну суму в 1,1 млрд. євро. Арешт накладено також на їхні рахунки в місцевих банках.
Всі італійські активи Каддафі були заморожені після відповідних резолюцій ООН, прийнятих після початку в Лівії кровопролитних протестів, що переросли у громадянську війну. Раніше італійська влада мала намір, згідно з міжнародними угодами, передати всі активи Каддафі на потреби лівійського населення.
Нагадаємо, що Муаммар Каддафі, який правив Лівією протягом 42 років, був убитий 20 жовтня 2011 року. Кортеж, в якому він намагався покинути своє рідне місто Сирт, взяте в облогу з усіх сторін, потрапив під обстріл авіації НАТО. Поранений Каддафі був схоплений бійцями Перехідної національної ради, які спочатку протягом трьох годин піддавали його катуванням, а потім застрелили. Тіло колишнього лівійського лідера було виставлено на загальний огляд в місті Місрата. Поховали Каддафі в секретному місці в пустелі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас