В Україні з 2013 року автобуси можуть обладнати пасками безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з 2013 року автобуси можуть обладнати пасками безпеки

265
Міністерство інфраструктури України виступає за обладнання пасками безпеки автобусів, що перевозять пасажирів, з 1 січня 2013 року. Про це йшла мова під час прес-конференції з питань нелегальних автоперевізників, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, пише РБК-Україна.
"Мінінфраструктури працює над низкою законодавчих змін, спрямованих на переведення роботи нелегалів у правове поле і укрупнення автоперевізників. Спрямованість на укрупнення і забезпечення належним рухомим складом - принцип нашої роботи", - сказав голова Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті Євген Пронченко.
"Зараз готуються законодавчі зміни, які передбачають введення як на нових, так і на тих, що вже експлуатуються в Україні, обов'язкових пасків безпеки і обмежувачів швидкості. У першу чергу ними повинні бути обладнані автобуси, що курсують на далекомагістральних напрямках, зокрема швидкісними трасами, - сказав голова Державної інспекції з безпеки на наземному транспорті. - обов'язкові паски безпеки пропонується ввести з 1 січня 2013 року - з тим, щоб дати і перевізникам, і виробникам час для підготовки до цих вимог".
Планується, що з 2013 року перевага на конкурсах надаватиметься тим перевізникам, які планують використовувати обладнані пасками безпеки автобуси і, відповідно, гарантувати безпеку пасажира. "З 2013 року ми говоримо виключно про перевагу для автоперевізників. Що стосується введення обов'язкової норми в цілому для всіх перевізників - то вийти на неї планується з 2014 року, щоб кожен автоперевізник мав достатньо часу для підготовки", - сказав заступник директора департаменту автомобільного транспорту - начальник відділу внутрішніх перевезень Роман Дубас.
За його словами, було проведено вже декілька нарад з виробниками, тому проблем з обладнанням автобусів пасками безпеки виникнути не повинно.
Ціна питання - прийнятна для перевізників, підкреслили фахівці. Повний комплект пасків безпеки на один автобус місткістю 20-30 пасажирів буде коштувати орієнтовно 2 тис. грн.
Мінінфраструктури також виступає за продовження терміну дії договору з перевізником на обслуговування того чи іншого маршруту - з існуючих 3-5 років до 7. Це, на думку Романа Дубаса, стимулюватиме автоперевізників оновлювати свій рухомий склад на новий: адже маючи гарантію роботи на сім років, перевізники охочіше купуватимуть нові автобуси з відповідним обладнанням.
Нагадаємо, раніше також повідомлялося, що в Україні з червня 2013 р. на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 50 км будуть використовуватися тахографи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас