Голова Deutsche Bank не вважає питання фінансування банків Європи вирішеним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Deutsche Bank не вважає питання фінансування банків Європи вирішеним

108
Питання фінансування проблемних європейських банків зберігаються, тому що вливання екстреної ліквідності дають лише тимчасове полегшення кризи міжбанківського кредитування, що загрожує завдати шкоди єврозоні, вважає виконавчий директор Deutsche Bank AG Йозеф Акерманн.
У березні Європейський центробанк закачав 530 млрд євро в банківську систему Європи у вигляді дешевих трирічних кредитів, намагаючись стримати кредитну кризу.
"Без цієї грошової підтримки Європейського центробанку багато європейських банків не змогли б провести рефінансування в середньостроковій перспективі. Питання зараз у тому, що відбудеться за три роки", - сказав Акерманн Reuters.
Чи буде потрібно подальше надання ліквідності, залежить від динаміки рівнів дефіциту і економічного зростання в Європі, уточнив він.
Загалом 800 банків, включаючи сам Deutsche Bank, взяли участь в аукціоні дешевих кредитів ЄЦБ у березні.
Президент ЄЦБ Маріо Драгі закликав банки користуватися перевагами цієї ліквідності, щоб продовжувати реформи.
"Я думаю, зараз м'яч на стороні урядів та інших дійових осіб - особливо банків, вони повинні продовжувати реформи, відновлювати баланси", - сказав Драгі.
Європейські банки почали скорочувати баланси, щоб зменшити запаси капіталу, необхідні їм для підтримки ризикованих активів: цей процес відомий як делеверидж (зменшення частки позикових коштів).
Банки ЄС володіють активами на суму близько 42 трлн євро (понад 11 трлн ризикованих активів на 90 найбільших банків). За оцінками аналітиків JP Morgan, вони могли б провести делеверидж на суму до 2 трлн євро, що еквівалентно 4,7% активів. Інші аналітики вважають, що ця цифра буде ближче до 3 трлн.
Представники ЄЦБ говорять, що не планують нових трирічних аукціонів, даючи зрозуміти, що вищий рівень можливої підтримки вже досягнутий.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас