Коти не товстіють від жирної їжі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коти не товстіють від жирної їжі

75
Вчені з Університету Глазго і науково-дослідного центру Waltham, що займається розробкою всесвітньо відомих марок кормів домашніх тварин, зробили висновок, що підвищення вмісту жирної їжі в раціоні котів не позначається на їхній вазі, якщо при цьому добове споживання калорій залишається незмінним.
Це дозволяє провести принципову відмінність між харчовими потребами людей і котів, передає Infox.
Вчені вивчали, як зміна балансу насичених і поліненасичених жирних кислот у дієті дорослих котів і кішок позначається на рівні холестерину і ліпопротеїнів (білково-ліпідних комплексів) в їхній крові. У той час як у людини їжа, багата насиченими жирами, викликає підвищення холестерину, а раціон, що складається з поліненасичених кислот, веде до протилежного ефекту, то, як показало дослідження, на рівні холестерину в крові котів це ніяк не позначається.
"Це дуже важливе відкриття, - підкреслив Річард Баттервік, автор дослідження і глава центру Waltham. - Воно підтвердило, що коти мають такі особливості травлення, які дозволяють включати в їх раціон набагато більше жиру і м'яса, ніж це рекомендовано людям".
Дослідження також продемонструвало, що ймовірність набрати зайву вагу у котів не пов'язана з підвищеним споживанням жирної їжі. Для здорового харчування домашніх улюбленців важливо, щоб незмінним залишалася добова кількість калорій, а з чого вона буде складатися, з жирної чи нежирної їжі, не має значення.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас