Азаров порадив українцям їсти яловичину і пити молоко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров порадив українцям їсти яловичину і пити молоко

Аграрний ринок
5384
Прем'єр-міністр Микола Азаров констатує недостатність яловичини в м'ясному раціоні українців. Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду. "У м'ясному раціоні українця яловичина становить тільки 18% замість рекомендованих медициною 40%", - повідомив прем'єр.
Він також додав, що споживання молока майже вполовину менше раціональних норм харчування. Прем'єр упевнений, що необхідно розробити заходи з підтримки розвитку тваринництва. "Від Міністерства аграрної політики і продовольства я чую: підтримувати потрібно тільки великотоварне виробництво. Безумовно, це магістральний напрям вирішення проблеми. Але якими темпами відновлюється великотоварне виробництво? Фактом є те, що механізми дотації не спрацювали на розвиток саме виробництва", - сказав Азаров.
За його словами, в 2011 році побудовано значно більше ферм, ніж у попередні роки. "Але це збільшення поголів'я (великої рогатої худоби) лише на 20 тисяч голів. В поточному році планується побудувати вдвічі більше", - підкреслив Азаров.
Прем'єр зазначив, що необхідно щорічно додавати по 200-300 тисяч голів великої рогатої худоби.
Як повідомлялося, Азаров вважає завданням Кабміну зупинити скорочення поголів'я великої рогатої худоби.
Мінагрополітики ініціює дотації за приріст поголів'я корів молочного та комбінованого напряму продуктивності власного відтворення 10 тис. гривень за голову в 2012 році. У 2011 році в порівнянні з 2010 роком виробництво м'яса збільшилося на 3,4%, або на 99,7 тисячі тонн і склало 3 025,1 тисячі тонн, виробництво молока скоротилося на 1,5%, або на 163,7 тисячі тонн до 11 084,8 тисячі тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас