До Великодня в Україні подорожчають овочі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Великодня в Україні подорожчають овочі

Аграрний ринок
373
Незважаючи на нинішнє зниження цін на овочі через високу пропозицію продукції в поточному сезоні, ціни в середині квітня мають зрости.
Про це заявив експерт плодоовочевого ринку асоціації Український клуб аграрного бізнесу (УКАБ) Ігор Стрелюк, повідомляє Ліга.
Тепла погода дозволяє виробникам знижувати ціни на ранню овочеву продукцію, однак в період Великодніх свят (середина квітня) її споживання зростає до 60%.
Знаючи про це, каже експерт, виробники щороку користуються нагодою і підвищують ціни. Цей сезон, на його переконання, не буде винятком, у зв'язку з чим очікується зростання ціни на певні овочі, щонайменше, на 10-12%.
Теплі сонячні дні дають можливість тепличним господарствам робити хороші вибірки продукції. У зв'язку з цим зазвичай ціни на ранні овочі знижуються, говорить він.
За останні два тижні ціни на огірок знизилися майже в два рази: оптова ціна на огірок становила 26-28 грн. за кілограм, сьогодні - 15-17 грн. Стабільною залишається поки ціна на томати - близько 29-30 грн. за кілограм. У той же час можна спостерігати зниження цін на зелень (кріп, петрушка): за останні 7-8 днів її вартість з 50 грн./кг знизилася до 35-40 грн./кг. Найбільший діапазон цін має редис: від 4 грн. за пучок до 10-12 грн. за пучок.
Нагадаємо, за повідомленнями українських ЗМІ, за три тижні до Великодня продуктовий кошик середньостатистичного українця може подорожчати на 20-30%. У зв'язку із закінченням посту і традиційними приготуваннями до свята, гарантовано більше доведеться платити за яйця, м'ясо і сир. Овочі та фрукти також подорожчають, запевняють учасники ринку.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас