Фесенко: У Порошенка може з'явитися шанс стати прем'єром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фесенко: У Порошенка може з'явитися шанс стати прем'єром

667
Політолог Володимир Фесенко припускає, що Петро Порошенко погодився стати міністром економічного розвитку і торгівлі України в обмін на додаткові можливості розвитку свого бізнесу.
В інтерв'ю "Газеті по-українськи" (№ 44 від 27 березня) В.Фесенко зазначив, що Порошенко вагався щодо призначення на посаду, оскільки його прихід у владу оцінювався досить критично.
"Цей удар по репутації він спробував нейтралізувати вимогою про звільнення політв'язнів. Безумовно, це ніхто не виконуватиме. Реалізувати свою економічну програму йому також буде важко", - вважає В.Фесенко.
У той же час, він відзначив, що в країні не вистачає сильних реформаторів, а Порошенко необхідний як людина, яка буде комунікувати з європейськими політиками. "Його знають і поважають на Заході. Він добре володіє англійською. Його персона в Кабміні також демонструє відкритість влади до діалогу з бізнесом", - додав політолог.
На питання, чи могли Порошенка шантажувати, затягуючи в уряд, Фесенко висловив думку, що "могли на пальцях пояснити: "Хлопче, це не по-пацанськи. Ти ж спочатку погоджувався". Могли говорити, що його бізнес зіткнеться з певними проблемами".
Щодо можливих домовленостей при призначенні міністра економіки, Фесенко припустив, що Порошенко міг домовлятися з Президентом Віктором Януковичем, щоб мати певну свободу дій, щоб не чіпали його бізнес і були додаткові можливості для його розвитку.
У той же час, Фесенко зазначив, що у Порошенка може з'явитися шанс стати прем'єром, "якщо Януковичу буде необхідний нейтральний політик, який сприймався б Заходом".
Як повідомляв УНІАН, 23 березня Президент Янукович своїм указом призначив Порошенка міністром економічного розвитку і торгівлі України.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас