Moody’s не відкидає зниження рейтингу Сбербанку після скорочення держчастки в ньому нижче 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody’s не відкидає зниження рейтингу Сбербанку після скорочення держчастки в ньому нижче 50%

201
Міжнародне рейтингове агентство Moody's не відкидає зниження депозитного та боргового рейтингу Ощадбанку в разі зниження ймовірності підтримки кредитної організації з боку держави, зокрема, рейтинги можуть опинитися під тиском при зниженні частки ЦБ в капіталі банку нижче 50%, передає РИА Новости.
В огляді рейтингового агентства не міститься повідомлень про рейтингові дії - аналітики агентства тільки аналізують становище або перспективи розвитку організації, враховуючи чинники, що впливають на рівень рейтингу.
"Депозитний та кредитний рейтинги Сбербанку можуть бути знижені у випадку, якщо ймовірність зовнішньої підтримки буде охарактеризована як така, що знизилася, або ж у випадку, якщо будуть знижені суверенні рейтинги РФ. Ми відзначаємо, що в довгостроковій перспективі підтримувані рейтинги Сбербанку можуть опинитися під тиском в разі зниження частки ЦБ РФ менше 50%", - йдеться в повідомленні Moody's.
Раніше в березні президент РФ доручив уряду РФ спільно з Центробанком до 1 вересня 2012 року подати пропозиції щодо внесення до законодавства змін, що стосуються зниження частки держави до рівня менше 50% в банках з державною участю. У власності Банку Росії знаходяться 57,6% акцій в статутному капіталі Сбербанку.
Інше міжнародне рейтингове агентство - Fitch - раніше повідомило, що зниження держчастки в Сбербанку, найімовірніше, не вплине на його рейтинги.
В даний час Сбербанк має наступні рейтинги Moody's: пріоритетний незабезпечений рейтинг за зобов'язаннями в національній валюті "A3", за зобов'язаннями в іноземній валюті "Baa1". Рейтинг фінстійкості банку знаходиться на рівні "D+", короткостроковий депозитний рейтинг - "P-2". Прогноз щодо рейтингів - "стабільний".
Рейтинг власної фінстійкості банку підтримується великою клієнтською базою, участю держави в капіталі банку і великою філіальною мережею, а також домінуючим становищем кредитної організації в найважливіших сегментах. Підтримують рейтинг і хороші фінансові показники Сбербанку.
У той же час рейтинг стійкості обмежений кількістю кредитів, наданих певному колу позичальників. Обсяг таких позик у портфелі Сбербанку Moody's вважає помірним. Оцінки фінстійкості банку обмежені і ризиками, пов'язаними з операційними умовами в РФ, йдеться в огляді.
Moody's не відкидає підвищення рейтингів або поліпшення прогнозу щодо них до "позитивного" в разі поліпшення якості активів Сбербанку при збереженні інших показників.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас