У Сеулі Янукович говорив про європерспективи, НАТО і ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Сеулі Янукович говорив про європерспективи, НАТО і ГТС

Енергетика
505
Президент України Віктор Янукович під час Сеульського саміту з питань ядерної безпеки зустрівся з Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм, Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу. Під час зустрічі сторони обговорили стан відносин України та Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Президента України.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо термінів парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Президент підкреслив: "парафування - це технічна робота, вона буде виконана, а ратифікація - це наступне питання".
Так само в столиці Південної Кореї відбулася зустріч президента України Віктора Януковича і президента США Барака Обама, яка проходила без участі преси.
Не оминув увагою Президент і питання співпраці України та Російської Федерації. заявивши, що Керівництво Російської Федерації підтверджує готовність активно співпрацювати з Україною в усіх напрямках.
"Президент Медведєв підтвердив, що така робота розпочата, є політична воля", - зазначив Янукович.
Він нагадав, що на другу декаду травня заплановано засідання міждержавної українсько-російської комісії. "Будемо прагнути до цього часу з обох сторін вирішити ті питання, які можна вирішити за цей короткий період часу", - підкреслив глава держави.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо перспектив створення газотранспортного консорціуму, Янукович підтвердив, що в даний час Україна чекає оцінки вартості ГТС. "Коли буде оцінка - буде про що говорити", - додав Президент.
Крім того, Президент зустрівся з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.
На зустрічі Янукович і Пан Гі Мун обговорили низку питань, що стосуються співробітництва в галузі ядерної безпеки.
Генсек ООН, в свою чергу, високо оцінив участь України в міжнародному співробітництві в цій сфері.
Пан Гі Мун подякував українській стороні за її допомогу Японії в рамках партнерської програми з подолання наслідків аварії на АЕС "Фукусіма-1".
Зазначимо, що Янукович встиг поспілкуватися з президентами Азербайджану Ільхамом Алієвим, Росії Дмитром Медведєвим, Литви Далею Грібаускайте, Фінляндії Саулі Нііністе, В'єтнаму Чионг Тан Шангом.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас