Частка проблемних кредитів в єврозоні в 2012 році може досягти максимуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Частка проблемних кредитів в єврозоні в 2012 році може досягти максимуму

Кредит&Депозит
233
З початку фінансової кризи в єврозоні спостерігалося неухильне зростання частки проблемних кредитів у загальному обсязі виданих кредитів, що було пов'язано з ослабленням економіки єврозони. За прогнозами, цього року частка проблемних кредитів у загальному обсязі виданих кредитів перевищить 6%, досягнувши максимуму з моменту введення загальноєвропейської валюти в 1999 р. Про це йдеться в доповіді щодо банківського сектору єврозони, підготовленій Ernst & Young, пише РБК-Україна.
"Зростання проблемних кредитів, що не припиняється, може чинити негативний тиск на рівень достатності капіталу банків, причому серйозність даної загрози часто недооцінюється. У той час як увага всього світу прикута до збитків за суверенними боргами, проблемні кредити поступово починають набувати все більш загрозливих обрисів: на тлі погіршення економічної кон'юнктури європейським позичальникам стає все важче обслуговувати свої борги перед банками", - говорить економічний консультант компанії Марі Дірон.
За прогнозами Ernst & Young, в поточному році ВВП єврозони скоротиться на 0,5%, що призведе до зниження попиту на нові кредити. У той же час підвищення вимог до достатності капіталу аж ніяк не сприяє збільшенню обсягів кредитування, що надається банками. Це дає підстави вважати, що сукупний обсяг кредитів, що видаються компаніям нефінансового сектора і фізичним особам, в цьому році знизиться на 211 млрд євро (тобто на 2,3%, в порівнянні з 2011 р.). У 2012 р. падіння обсягів корпоративного кредитування в країнах єврозони буде більш істотним і складе 3,4%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас