Кінах: Гроші українців можуть замінити багатостраждальний транш МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кінах: Гроші українців можуть замінити багатостраждальний транш МВФ

Валюта
2081
Формування у населення України довіри до банківської системи може позбавити державу необхідності залучати кошти на зовнішніх ринках запозичень, пише Gazeta.ua.
Таку думку висловив президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), заступник голови фракції Партії регіонів Анатолій Кінах в ефірі "Ера FM".
"Я за те, щоб ми співпрацювали з міжнародними фінансовими організаціями. Але щоб ці ресурси, які ми залучаємо, в першу чергу йшли не на поточне споживання, а на розвиток - це по-перше. А по-друге, впевнений, у разі формування умов довіри громадян України до банківської системи. За рахунок такої довіри можна отримати ресурси для інвестування в економіку країни на порядок вище, ніж той же багатостраждальний транш Міжнародного валютного фонду", - сказав він.
За його словами, для цього також необхідно продовжувати реформувати пенсійну систему.
"До цього треба ще додати подальші цілеспрямовані дії з удосконалення пенсійної системи. Особливо - (вводити) другий рівень, накопичувальний. У всіх розвинених країнах пенсійні фонди є потужним джерелом для інвестування в національні економіки. Україна - не виняток і теж повинна йти таким шляхом", - зазначив Кінах.
Як заявив голова УСПП, важливо, щоб поліпшення соціальних стандартів відбувалося не за рахунок подальшого зростання боргу держави.
"Консолідований як державний, так і корпоративний борг України вже зашкалює за 120 мільярдів доларів. Це величезне навантаження", - підкреслив Кінах, додавши, що також необхідна реальна боротьба з корупцією.
За матеріалами:
Мінфін України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас