Через страйк у Німеччині Lufthansa скасувала 400 рейсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через страйк у Німеччині Lufthansa скасувала 400 рейсів

635
Німецька профспілка Ver.di організувала попереджувальний страйк працівників німецьких аеропортів.
Це останнє попередження роботодавцям, які не поспішають піти назустріч профспілці в суперечці про зарплати. У страйку візьмуть участь працівники наземних транспортних служб аеропортів і співробітники багажних відділень.
Пасажирів попереджають, що багато рейсів в аеропортах Франкфурта, Штутгарта, Дюсельдорфа, Кельна, Мюнстера, Дортмунда та Берліна можуть бути затримані або скасовані.
Тільки у Франкфурті Ver.di розраховує на 2000 учасників страйку. Повідомляється, що акція триватиме до 14:30.
В аеропорту Штутгарта страйкуватимуть між 6:00 і 11:00 працівники наземних служб та пожежної охорони.
У берлінських аеропортах Тегель і Шенефельд страйк триватиме з 5:30 до 12:00.
У зв'язку зі страйками авіакомпанія Lufthansa вже попередила, що скасувала понад 400 рейсів. Але як передає Deutsche Welle, ця цифра може зрости. За словами представника Lufthansa, інформація про скасування та затримки рейсів публікується на сайті авіакомпанії.
Страйки працівників аеропортів проводяться в рамках акцій протесту держслужбовців та працівників комунальних служб, які вимагають підвищення зарплати. Ці акції проходять уже більше двох тижнів по всій Німеччині.
Як очікується, в першу чергу страйкують водії автобусів на території аеропортів. При цьому, як зазначив представник профспілки Dbb Вілі Русс, страйкарі не хочуть паралізувати пасажирське авіасполучення, а збираються лише "дати знак" роботодавцям. "Набагато більше ми хочемо забезпечити продовження тарифних переговорів, призначених на 28 березня в Потсдамі і, можливо, довести їх до кінця", - сказав Русс.
Профспілки-організатори руху протесту вимагають приблизно для двох мільйонів держслужбовців і працівників сфери обслуговування збільшення заробітної плати на 6,5%. Мінімальна надбавка на кожного службовця повинна скласти 200 євро. Роботодавці, в свою чергу, пропонують підвищити оклади тільки на 3,3%. 26 березня страйками були охоплені кілька федеральних земель. Тільки в Баден-Вюртемберзі, за даними Ver.di, в страйку брали участь близько 20 тисяч співробітників транспортних підприємств, комунальних служб і дитячих садків.
28 і 29 березня в Потсдамі відбудеться третій раунд переговорів щодо нової тарифної угоди для держслужбовців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас