Греція обіцяє допомагати українцям з "шенгеном" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція обіцяє допомагати українцям з "шенгеном"

Казна та Політика
632
Греція, в рамках участі в міжнародних туристичних організаціях, має намір лобіювати скасування візового режиму для громадян України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив міністр культури і туризму Греції Павлос Геруланос.
"Греція бере участь у двох туристичних лобі світового масштабу - Всесвітня організація туризму, Всесвітня туристична агенція і Міжнародний форум в Давосі. Ми будемо в цих інституціях просувати ідею спрощення отримання віз громадянами України. Ми працюємо над тим, щоб, об'єднавши зусилля цих організацій, внести до порядку денного зустрічі "великої двадцятки" в Мексиці питання отримання віз для громадян вашої країни. В особі Греції Україна може знайти союзника в процесі спрощення отримання шенгенських віз ", - сказав він.
За словами П.Геруланоса, Греція на своєму рівні максимально спростила процес отримання віз для українців.
"Я вважаю, що питання віз сьогодні - це анахронізм у сучасній Європі. Спрощення віз для України може насправді сприяти розвитку нашої держави", - сказав він, додавши, що жорсткість візового режиму не захищає від загроз тероризму і нелегальної міграції.
За даними Геруланоса, в 2011 році Грецію відвідало близько 85-90 тис. туристів з України, в той час як в 2010 році - 60-62 тис.
Також Геруланос повідомив, що в 2011 році Грецію відвідали 16 млн туристів, що є "максимальною кількістю туристів за всю новітню історію Греції". Цьому сприяло, зокрема, збільшення в два рази держфінансування туристичної галузі.
"Туристична галузь буде серед пріоритетів у розвитку Греції. І Греція буде цікавою для інвесторів у туристичну сферу", - сказав він.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас