Вчені: Шоколад не псує фігуру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені: Шоколад не псує фігуру

70
Учені з Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (США) стверджують, що шоколад можна сміливо викреслювати зі списку продуктів, які провокують набір зайвої ваги.
У дослідженні брали участь майже тисяча чоловіків і жінок з Сан-Дієго. Фахівці виміряли їх вагу і зріст і проаналізували інформацію про харчові звички, а також відомості про їхній спосіб життя. У результаті з'ясувалося, що учасники, які часто балують себе шоколадом, стрункіші від тих, хто ласує цим продуктом дуже рідко, передає Лента.ру.
І це незважаючи на те, що любителі шоколаду не катували себе фізичними вправами і їли стільки ж, скільки і всі інші піддослідні. У поведінці обох груп піддослідних не було ніяких відмінностей, здатних пояснити отримані результати, наприклад, різниці в кількості калорій, що споживаються і що витрачаються.
Робота підкріплює гіпотезу про те, що на вагу людини впливає не лише кількість засвоюваних калорій, але і їх "склад". Тобто регулярне поїдання шоколаду може бути калорійно нейтральним. Іншими словами, метаболічні переваги помірних доз шоколаду здатні приводити до зменшення кількості жирових відкладень на калорію і компенсувати калорії додаткові.
Результати дослідження опубліковані в журналі Archives of Internal Medicine.
Нагадаємо також, що шоколад позитивно впливає на людське здоров'я завдяки своїм антиоксидантним і протизапальним властивостями, він значно знижує кров'яний тиск і поліпшує чутливість до інсуліну, на що вказують численні дослідження, що проводилися в останні роки.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас