Microsoft і Nokia вкладуть 18 млн. євро в додатки для Windows Phone 7 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft і Nokia вкладуть 18 млн. євро в додатки для Windows Phone 7

246
Microsoft і Nokia профінансують програму AppCampus для розробників мобільних додатків. Кожна з компаній вкладе в неї до 9 мільйонів євро.
Програма для розробників стартує в травні 2012 року на базі Університету Аалто у Фінляндії і триватиме три роки. Головний корпус університету розташований в місті Еспоо, де знаходиться штаб-квартира Nokia.
Брати участь у програмі можуть розробники додатків для Windows Phone 7, Symbian і S40, хоча "основною" платформою є WP7. Подавати заявки можуть жителі будь-яких країн. Крім фінансової підтримки, організатори нададуть учасникам консультації з питань розробки та просування додатків.
Розмір виплат, на які може розраховувати розробник, залежатиме від якості наданої ним програми, уточнили організатори.
Microsoft представила мобільну операційну систему Windows Phone 7 восени 2010 року. У лютому 2011 року Nokia вибрала її як основну платформу для своїх смартфонів. Перші апарати на WP7 під назвою Lumia фінський виробник представив у жовтні 2011 року.
Програми для WP7 поширюються через інтернет-магазин Marketplace. Зараз в ньому налічується понад 70 тисяч програм. За цим показником WP7 серйозно поступається конкурентам Android і iOS. Так, в App Store станом на початок березня було зібрано понад 550 тисяч програм.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас