Порошенко: Україні потрібна чітка та професійна антиінфляційна політика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Україні потрібна чітка та професійна антиінфляційна політика

588
Україні потрібна абсолютно чітка і абсолютно професійна антиінфляційна політика. Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко.
"Україні потрібна абсолютно чітка, абсолютно професійна антиінфляційна політика, яка буде продемонстрована НБУ через грошово-кредитні інструменти, так і урядовою позицією щодо створення антимонопольних кроків до прозорості принципів формування цін та щодо усунення корупції від підприємств, що працюють у сфері споживчих товарів. І я переконаний в тому, що на сьогоднішній день, тут є багато завдань, напрямів реформ, які необхідно здійснювати", - сказав Порошенко.
Також міністр заявив, що має намір довести ефективність електронних торгів, оскільки закриті тендерні процедури створюють корупційні механізми.
"На сьогоднішній день в умовах корпоративної етики в Україні досить поширеним є принцип електронних торгів... Ти зобов'язаний забезпечити абсолютно відкритий прозорий механізм відкритого вільного доступу до участі в цих процедурах необмеженої кількості учасників. І, на жаль, закриті тендерні процедури не тільки не відкривають це, а безпосередньо спотворюють цю ідею, створюючи абсолютно корупційні механізми. Я в межах можливостей, які будуть в міністерстві економіки, готовий продемонструвати або на рівні закупівель держрезерву, або на рівні закупівель державних підприємств, що знаходяться в межах компетенції міністра економіки пілотний проект, який доведе ефективність прозорої системи електронних торгів", - сказав Порошенко.
Він додав, що як "гаранти того, що система прозора, ми намагаємося залучити до цього дві частини суспільства". За його словами, перша частина буде залучена для експертного середовища, це буде, наприклад, відома аудиторська компанія. А для громадськості будуть залучатися журналісти, які користуються загальною довірою.
Нагадаємо, 23 березня повідомлялося також, що Порошенко планує впровадити розрахунок точного показника інфляції в режимі реального часу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас