Супутник, що перебував у Космосі 43 роки, повернеться на Землю у вівторок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супутник, що перебував у Космосі 43 роки, повернеться на Землю у вівторок

57
Перший радянський метеосупутник "Метеор-1", який в понеділок "відзначить" 43-річчя з дня запуску, в ніч на вівторок увійде в щільні шари атмосфери.
Про це свідчать дані, які наводяться на спеціалізованому сайті Стратегічного командування США, передає РИА Новости.
"Метеор-1" був запущений з космодрому Плесецьк 26 березня 1969 р. Після серії експериментальних апаратів він став першим повноцінним метеорологічним супутником, який транслював на Землю дані про температуру, знімки, зроблені у видимому і інфрачервоному діапазоні. Інформація з апарату надходила в Гідрометцентр, а також передавалася метеорологічним службам інших країн.
Апарат пропрацював трохи більше року - за даними НАСА, супутник припинив роботу в липні 1970 року, коли перервалася передача з нього відеоінформації і даних інфрачервоної зйомки з СРСР в США по спеціальних каналах зв'язку, створених в роки "холодної війни" для запобігання випадковому початку ядерного конфлікту.
Спочатку апарат масою близько 1,2 тонни був виведений на полярну кругову орбіту висотою 650 кілометрів. Влітку 2011 року супутник був на висоті близько 400 кілометрів, але через дев'ять місяців, в березні 2012 року вона знизилася до 250 кілометрів.
До теперішнього моменту його перигей (найближча до поверхні землі точка орбіти) знаходиться на 151,27 кілометра, апогей (найбільш віддалена точка) - 167,75 кілометра.
Згідно з даними Стратегічного командування, супутник почав падати о 02.13 за київським часом у вівторок, 27 березня, (плюс-мінус 8:00). Якщо він увійде в атмосферу точно в середині цього інтервалу, то точка входу буде в точці з координатами 2,7 градуса південної широти і 87,9 градуса східної довготи - в Індійському океані, в декількох сотнях кілометрів на південь від Шрі-Ланки. < / p>
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас